Saturday, 11 October 2014

Vitamin SHAKLEE yang saya paling suka.Jika ditanya, antara banyak-banyak vitamin dalam shaklee ni, yang mana yang paling saya suka.... Jawapannya ialah..... 


OSTEMATRIX SHAKLEE 


kenapa...???sebab... Ostematrix SHAKLEE ni membantu menguatkan tulang, memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas, membantu meringankan stress, memperbaiki masalah haid. Selain itu, membantu pengalkalian tubuh kerana tubuh kita serind terdedah dengan makanan-makanan yang berasid. Ostematrix juga mengandungi Vitamin D, Magnesium, Zinc, Boron, Manganes dan Kuprum.

1) Menguatkan Tulang      
Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.


2) Memperbaiki Kekejangan dan Kebas-kebas
Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur  akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan arthritis.


3) Meringankan Stress
Ianya mengimbang tekanan darah, memeliharan denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress. Ia juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.


4) Memperbaiki Masalah Haid
Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000 mg kalsium dan magnesium meringankan sakit semasa haid dan membantu membuang air kecil.


5) Pengalkalian Tubuh
Kalsium adalah mineral alkali, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesity di waktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrient dan merangsang detoksifikasi. 


6) Vitamin D
Dinamakan Vitamin D pada 1916 bila didapati ia mampu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Juga bagus untuk mereka yang  vegetarian, yang kurang terdedah kepada matahari, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu mengambil suplemen Vitamin D.


7) Magnesium
 Magnesium merupakan antara ion positif yang penting  didalam tubuh kita. Ianya menggalakkan  komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf,  mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus, menghalang endapan kalsium, melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.


8) Zinc, Boron, Manganes dan Kuprum
Memelihara metabolism kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan un tuk membaiki tulang rawan dan menghalang arthritis.
Keistimewaan Ostematrix SHAKLEE 


Ostematrix SHAKLEE adalah sumber Kalsium yang paling seimbang memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. Formulanya yang unik, diperbuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati. Selain itu,  Ostematrix SHAKLEE mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron. Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama dengan Ostematrix SHAKLEE  untuk membantu penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian telah membuktikan suplemen Ostematrix SHAKLEE ini akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.
Ni cerita pasal Ostematrix ni...


Hubungai saya untuk sebarang tempahan, pertanyaan atau konsultasi di:

Siti

SMS/whatsapp: 019 326 6798

email: sitia941@gmail.comNo comments:

Post a Comment